Paylaş
ÖLÇÜ:52X95
ÇALIŞMA:YAĞLIBOYA
imza: KARL BRYULLOV
Karl Pavloviç Bryullov uluslararası ün kazanan ilk Rus ressamdı. Rus neoklasisizm ve romantizmindeki öncü kişi olarak görülmekte ve arkadaşları tarafları tarafından "Büyük Karl" olarak çağırılmaktaydı.
Sankt-Peterburg'da Fransız bir ailede Carlo Brulleau adıyla doğan Bryullov; 1822'ye kadar bu ismi kullanmıştır. İmparatorluk Sanat Akademisi'nde (1809-1821) eğitim almasına rağmen; klasik tarzı öğretmenleri ve kardeşine rağmen sevememiştir. Bu vesile ile, Rusya'yı terkedip Roma'ya yerleşmiş ve burada 1835 yılına kadar genelde portre üzerine çizimler yapmıştır. Ancak ünü tarihsel resimler çizmeye başladığında yayılmıştı. Bryullov bu dönemde Avrupa'nın en iyi ressamlarından biri olarak kabul edilmiştir. Rusya'nın başkentine geri dönmüş ve aristokratlar ve elit entelektüeller birçok dost edinmiş; İmparatorluk Sanat Akademi'sinde de yüksek bir konum kazanmıştır.
Akademi'de öğretmen olarak ders verirken (1836 - 1848) yeni bir portre tarzı geliştirir ve bu neoklasik basitlik romantik dokunuşu içinde bulundurur, realizm becerisi ile beraber yüksek seviyede psikolojik öğeler içeren resimler yapar. St. Isaac Katedrali'nin kubbesi için çalışırken, sağlığı bir anda bozulmuştur. Doktorlarının önerilerini dinleyen Bryullov 1849'da Madeira'ya taşınmış ve son üç yılını İtalya'da geçirmiştir. Roma'da Cemetrio degli Inglesi mezarlığında gömülmüştür.
Paylaş
ÖLÇÜ:35X50
ÇALIŞMA:YAĞLI BOYA
Shakespeare'ın ölümsüz aşk hikayesi olan "Romeo ve Juliet" karakterlerinin Ay'ın ışığında bu iki genç aşığın hikayes
Paylaş
Balıkçı Tekneleri Ağları ile yola çıkmadan önce
ÖLÇÜ:60X80
ÇALIŞMA:YAĞLI BOYA
Eksizleri Ünlü ressam Hans Heinen'e ait olup yaşarken tamamlayamadığı ve 1964 yılında yine alman bir başka ressam tarafından tamamlanan Balıkçı Tekneleri Ağları ile yola çıkmadan önce isimli yağlı boya tablo.
Paylaş
ÖLÇÜ:31X46
ÇALIŞMA:YAĞLI BOYA
Tablonun merkezinde, Rumeli Hisarı görülüyor. Hisarı'nın tarihi ihtişamı ve Boğaz'ın suları bu özel tabloda bir araya geliyor. Hisarın etrafında yükselen yemyeşil ağaçlar, tarihin derinliklerini yansıtırken, Boğaz'ın sakin suları üzerindeki tekneler manzaraya yaşam ve canlılık katarken, aynı zamanda İstanbul'un denizcilik kültürünü de temsil ediyor., tarih ve doğanın etkileyiciliğini gözler önüne seriyor. Rumeli Hisarı'nın büyüklüğü ve ihtişamı ile teknelerin sakinliği ve dinginliği arasındaki kontrast, bu tabloyu unutulmaz kılıyor.
Paylaş
ÖLÇÜ:30X40
ÇALIŞMA:YAĞLI BOYA
Ön planda yükselen kocaman kayalar yıllar boyu denizin ve rüzgârın sert darbelerine karşı direnmesi ile kararlılığı arka planda, denizin üzerinde yavaşça süzülen küçük yelkenli ise huzuru temsil ediyor. Beyaz yelkenleri, denizin mavisiyle bu zarif gemi, insanın doğa karşısındaki sakin ve tevazu dolu duruşunu temsil ediyor. Kayaların kararlılığı ve denizin huzuru yaşamın denge ve uyumunu hatırlatıyor.
Paylaş
Batumda sabah
ÖLÇÜ:45X60
ÇALIŞMA:YAĞLI BOYA
Sovyetlerin ünlü ressamı Gennady Brusentsova ait Batumda sabah isimli yağlı boya tablo. Sanatçı Leningrad'da doğdu. 1953 yılında Leningrad Yüksek Sanat-Endüstriyel Okulu'ndan mezun oldu. 1982'den beri SSCB'nin onurlu sanatçısı. Eserleri Devlet Tretyakov Galerisi'nde, Moskova'daki Doğu Halkları Devlet Sanat Müzesi'nde, HMM Ukrayna, Rusya ve Türkmenistan'da ve çok sayıda özel koleksiyonda bulunmaktadır.
Paylaş
ÖLÇÜ:145X65
YEKPARE AĞAÇ
OYMA İŞÇİLİK
ESKİ İRAN ŞAHININ ÇOK SEVDİĞİ ATMACA KUŞUNA ATFETTİĞİ ŞİİRSEL YAZI İÇERİR.
Paylaş
ÖLÇÜ: 40X60
ÇALIŞMA: ESKİ SUNTA ÜZERİNE ÇALIŞMA
İMZA:HİKMET ONAT
Hikmet Onat (1882, İstanbul - 13 Mart 1977, İstanbul),[1] Türk ressam.
Empresyonist akımın Türkiye'deki devamcılarından olan Hikmet Onat, hayatı boyunca bir sergi açabildi.
İlk öğreniminden sonra, Heybeliada Deniz Harp Okulu'nu 1903 yılında bitirdi. Bir süre güverte subayı olarak görev yaptı. Ruhi Arel ile birlikte Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisi’nde resim derslerine devam etti. Bahriye fotoğrafçısı Ali Sami Bey'in yanında çalıştı. Bahriye'den ayrılarak 1905 yılında İstanbul Sanayi-i Nefise Mektebi'ne girdi (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi). 1908’de Osmanlı Ressamlar Cemiyeti ve Güzel Sanatlar Birliği’nin kurucuları arasında yer alarak sergilerine katıldı. Mezuniyetinden sonra, 1910 yılında açılan Avrupa sınavlarını kazandı, burslu olarak Paris’e gitti. Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nde Fernand Cormon Atölyesi'nde dört yıl çalıştı. I. Dünya Savaşı'nın çıkması üzerine yurda döndü ve Mekteb-i Sultani’de (Galatasaray Lisesi) resim öğretmenliği görevine başladı. Müdür Halil Ethem’in isteği üzerine Sanayi-i Nefise Mektebi’ne geçti. Varnia Zarzecki’nin yerine hazırlık sınıfı hocalığına, ardından da atölye şefliğine atandı.
1914-1918 yılları arasında, Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın desteklediği Şişli Atölyesi’nde diğer 1914 kuşağı sanatçıları gibi savaş ve asker konularında resimler yaptı.
1922 yılında Güzel Sanatlar Cemiyeti'ne kurucu üye olarak katıldı. 1939 yılında Halkevleri aracılığıyla düzenlenen “Yurt Gezileri”nde Bursa’ya gitti.
Yapıtları Devlet Resim ve Heykel Sergileri'nde yer aldı. 1973 ve 1974 yıllarında üst üste çalışmaları ödüle değer görüldü. İlk ve son sergisini ölümünden birkaç ay önce açan sanatçı, 13 Mart 1977’de İstanbulda öldü.
Paylaş
ÖLÇÜ: 48X39
ÇALIŞMA:YAĞLI BOYA
İMZA:GÜLBEN YALIÇ
Marmarisli sanatçı 1957 doğumlu. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatından emeklidir. 1999 yılından beri yağlıboya calışmalar yapmıştır. Resim çalışmalarına Ressam Lütfü Günay ile başlamış olup.Ressam Nurri Abaç ve Ressam Yağmur Ağalıoğlu ile devam etmiştir.Kısa bir ara verdiği çalışmalarına halen Ressam Erdoğan Seçil ile devam atmakterir sunuluyor. Maemarisli sanatçı 1957 doğumlu. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatından emeklidir. 1999 yılından beri yağlıboya calışmalar yapmıştır. Resim çalışmalarına Ressam Lütfü Günay ile başlamış olup.Ressam Nurri Abaç ve Ressam Yağmur Ağalıoğlu ile devam etmiştir.Kısa bir ara verdiği çalışmalarına halen Ressam Erdoğan Seçil ile devam etmektedir. 2000 - TEST Sergi salon - Karma Yagliboya Resim Sergisi - Ankara 2003 - Milli Piyango Gn. Müdürlüğü Sergi Salonu - Karma Yağlıboya Resim Sergisi - Ankara 2005 - Japon Vakfı Sergi salonu - Karma Yağlıboya Resim Sergisi - Ankara Sanatçımız Gülben KARAYİĞİT Yalçın birçok kişisel sergi açmıştır.
Paylaş