• Cancel
    Filter
Filter

TABLO MÜZAYEDESİ

Currency Converter:
Lot: 3 » Tablo

ÖLÇÜ:52X95
ÇALIŞMA:YAĞLIBOYA
imza: KARL BRYULLOV
Karl Pavloviç Bryullov uluslararası ün kazanan ilk Rus ressamdı. Rus neoklasisizm ve romantizmindeki öncü kişi olarak görülmekte ve arkadaşları tarafları tarafından "Büyük Karl" olarak çağırılmaktaydı.

Sankt-Peterburg'da Fransız bir ailede Carlo Brulleau adıyla doğan Bryullov; 1822'ye kadar bu ismi kullanmıştır. İmparatorluk Sanat Akademisi'nde (1809-1821) eğitim almasına rağmen; klasik tarzı öğretmenleri ve kardeşine rağmen sevememiştir. Bu vesile ile, Rusya'yı terkedip Roma'ya yerleşmiş ve burada 1835 yılına kadar genelde portre üzerine çizimler yapmıştır. Ancak ünü tarihsel resimler çizmeye başladığında yayılmıştı. Bryullov bu dönemde Avrupa'nın en iyi ressamlarından biri olarak kabul edilmiştir. Rusya'nın başkentine geri dönmüş ve aristokratlar ve elit entelektüeller birçok dost edinmiş; İmparatorluk Sanat Akademi'sinde de yüksek bir konum kazanmıştır.

Akademi'de öğretmen olarak ders verirken (1836 - 1848) yeni bir portre tarzı geliştirir ve bu neoklasik basitlik romantik dokunuşu içinde bulundurur, realizm becerisi ile beraber yüksek seviyede psikolojik öğeler içeren resimler yapar. St. Isaac Katedrali'nin kubbesi için çalışırken, sağlığı bir anda bozulmuştur. Doktorlarının önerilerini dinleyen Bryullov 1849'da Madeira'ya taşınmış ve son üç yılını İtalya'da geçirmiştir. Roma'da Cemetrio degli Inglesi mezarlığında gömülmüştür.

Details
Lot: 4 » Tablo

Details
Lot: 17 » Tablo

ÖLÇÜ: 40X60
ÇALIŞMA: ESKİ SUNTA ÜZERİNE ÇALIŞMA
İMZA:HİKMET ONAT
Hikmet Onat (1882, İstanbul - 13 Mart 1977, İstanbul),[1] Türk ressam.

Empresyonist akımın Türkiye'deki devamcılarından olan Hikmet Onat, hayatı boyunca bir sergi açabildi.

İlk öğreniminden sonra, Heybeliada Deniz Harp Okulu'nu 1903 yılında bitirdi. Bir süre güverte subayı olarak görev yaptı. Ruhi Arel ile birlikte Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisi’nde resim derslerine devam etti. Bahriye fotoğrafçısı Ali Sami Bey'in yanında çalıştı. Bahriye'den ayrılarak 1905 yılında İstanbul Sanayi-i Nefise Mektebi'ne girdi (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi). 1908’de Osmanlı Ressamlar Cemiyeti ve Güzel Sanatlar Birliği’nin kurucuları arasında yer alarak sergilerine katıldı. Mezuniyetinden sonra, 1910 yılında açılan Avrupa sınavlarını kazandı, burslu olarak Paris’e gitti. Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nde Fernand Cormon Atölyesi'nde dört yıl çalıştı. I. Dünya Savaşı'nın çıkması üzerine yurda döndü ve Mekteb-i Sultani’de (Galatasaray Lisesi) resim öğretmenliği görevine başladı. Müdür Halil Ethem’in isteği üzerine Sanayi-i Nefise Mektebi’ne geçti. Varnia Zarzecki’nin yerine hazırlık sınıfı hocalığına, ardından da atölye şefliğine atandı.

1914-1918 yılları arasında, Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın desteklediği Şişli Atölyesi’nde diğer 1914 kuşağı sanatçıları gibi savaş ve asker konularında resimler yaptı.

1922 yılında Güzel Sanatlar Cemiyeti'ne kurucu üye olarak katıldı. 1939 yılında Halkevleri aracılığıyla düzenlenen “Yurt Gezileri”nde Bursa’ya gitti.

Yapıtları Devlet Resim ve Heykel Sergileri'nde yer aldı. 1973 ve 1974 yıllarında üst üste çalışmaları ödüle değer görüldü. İlk ve son sergisini ölümünden birkaç ay önce açan sanatçı, 13 Mart 1977’de İstanbulda öldü.

Details
Lot: 19 » Tablo

Details
Lot: 23 » Tablo

Details
previous
Go to Page: / 9
next